Het theoriecertificaat

Voordat je aan je praktijkexamen mag beginnen met je eerst je theoriecertificaat halen. Het is voor alle bestuurders verplicht om de verkeersregels te begrijpen en toe te kunnen passen. Voor sommige leerlingen is het theorie examen lastig. Om je te helpen bied ik ook theorielessen aan. Deze lessen vergroten de slagingskans voor het theorie-examen.

Om je theorie-examen voor te bereiden heb je een theorieboek nodig. Dit theorieboek kan je lenen van ons, of zelf kopen. Als je een boek van iemand leent, let er dan goed op dat deze niet ouder is dan 2 jaar en dat dit de laatste uitgave betreft! Het is ook aan te raden om naast het lesboek, een CD met proefexamens aan te schaffen. Dan kan je goed oefenen met hoe een theorie examen er precies uitziet.

Als je jezelf goed hebt voorbereidt en alle kennis in huis denkt te hebben ga je beginnen aan het theorie-examen. Dit examen bestaat uit 25 gevaarherkenning vragen, 12 kennisvragen en 28 vragen over verkeersinzicht. Vanaf 1-11-2019 ben je geslaagd voor je theorie-examen als je:

  • 13 van de 25 vragen met gevaarherkenning goed hebt
  • 10 van de 12 kennisvragen goed hebt
  • 25 van de 28 inzicht vragen goed hebt

(Bron: CBR)