Wat is 2 To Drive precies?

2 To Drive maakt het mogelijk om al vanaf je 16,5 jaar te beginnen met rijlessen. Nog op de dag van de 17e verjaardag kan je rijexamen doen. Als je slaagt mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van coach(es). Door 2 To Drive hoef je dus niet langer tot je 18e te wachten voordat je überhaupt mag beginnen met rijlessen! Uit een onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle (ernstige) verkeersongevallen, jongeren betrokken zijn. Dit is opmerkelijk gezien het feit dat de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. 2 To Drive geeft jongeren de mogelijkheid om voor een langere periode onder toezicht rijervaring op te doen. Dit zou de kans op verkeersongevallen enorm kunnen reduceren.

Hoe werkt 2 To Drive?

  • Vanaf 16 jaar mag je starten met het behalen van je theorie examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijk rijlessen gaan volgen en kun je een begeleiderspas aanvragen.
  • Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen
  • Als je je rijbewijs hebt gehaald kun je tot je 18e verjaardag de weg op samen met je coach(es)
  • Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op

Waarom kiezen voor 2 To Drive?

  • Je doet veel extra rijervaring op, dit verkleind de kans op (ernstige) verkeersongevallen
  • Ondervraagde jongeren die aan 2 To Drive meededen zeggen dat zij zich een zelfverzekerder en veiligere bestuurder voelen.
  • Je kiest je eigen coach(es) en hoeveel je er wilt hebben (minimaal 1, maximaal 5)

Hoe werkt het aanmelden voor 2 To Drive?

Je coach(es) dienen zich als eerste aan te melden. Voor het aanmelden als coach wordt gebruik gemaakt van DigiD. De coach vult daarna het BSN nummer van de betreffende jongere in. Via e-mailbericht krijgt de coach bericht als zijn of haar aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximal 5 werkdagen. Pas als al je coach(es) geregistreerd zijn kan jij de begeleiderspas aanvragen. Jij kiest vervolgens welke coach(es) jij op je begeleiderspas wilt zetten. Je maakt de aanvraag compleet door 35,- over te maken via iDeal. Hierna ontvang je een bevestigingsmail en wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen naar je huisadres gestuurd. De bron van deze informatie is de website van 2 to Drive.